email az.aalter@telenet.be | phone 09/375.37.73 | instagram facebook
08
OKT
2019

De kop is eraf!

Posted By :
Comments : Off

Daags nadat de kinderen van de zwemschool het beste van zichzelf gaven op het Paco-feestje te Tielt, was het op zondag de beurt aan de competitiezwemmers in een druk bezette wedstrijd “400m criterium van Tielt”. De doelstelling op deze eerste wedstrijd van het seizoen lag niet zo hoog: nagaan of de zwemmers de aangeleerde techniek van de voorbije weken konden toepassen in een wedstrijdsituatie. Tevens is een 400m vrije slag zo vroeg op de seizoen een maatstaf om te kijken hoe het reeds met de conditie gesteld is.

In de voormiddag doken Nette, Eline en Assunta het water in. Allen deden ze hun best om de doelstelling te behalen, helaas niet steeds met de gewenste uitkomst. Nette en Assunta konden hun besttijd van vorig jaar niet evenaren, terwijl Eline wel een besttijd wist te noteren achter haar naam. Technisch was duidelijk wel wat vooruitgang bij Assunta.

In de namiddag losten de jongens de meisjes af: Pybe, Elias, Mattis, Kyandro, Bere, Kasper, Henri, Louis en Fiel. Eén voor één, met uitzondering van Louis, konden ze hun besttijden ruimschoots verbeteren. Ook de technische doelstelling werd behaald behalve dan door Bere, die net iets te veel bezig was met zijn concurrent naast hem. Het niet behalen van een besttijd van Louis is te wijten aan het feit dat hij sinds half september studeert in het hoger onderwijs waardoor de trainingsuren drastisch geminderd zijn t.o.v. de voorbije zwemjaren.

We kijken alvast uit naar de volgende wedstrijden!

Over de auteur