email az.aalter@telenet.be | phone 09/375.37.73 | instagram facebook

Deze rubriek is gewijd aan een, soms vergeten, maar o zo belangrijke groep clubleden: de officials. Zonder hun inzet en participatie is een sport geen sport, maar een vrijblijvende ‘bezigheid’. Om het wat visueler te maken: stel dat de zwemmers op een wedstrijd mochten starten wanneer ze willen en dat ze achteraf onderling zelf zouden moeten uitmaken wie er nu de snelste is … ’t zou wat zijn. Deze groep vrijwilligers zorgen er met hun ‘controle’ op het ‘kader en de regels’ voor dat een sport is wat ze is en dat wij meteen ook weten hoe het in zijn werk gaat en waar we ons aan te houden hebben.

Onze club is steeds op zoek naar nieuwe officials TAK (tijdopnemer/aankomst- en keerpuntrechter). Heb je interesse, neem contact op met iemand van het bestuur. Zij zullen je alle nodige info geven: wat moet je doen om official te worden, ….

Voor meer informatie over de leerstof TAK (theorie gedeelte), surf eens naar de website van de Vlaamse Zwemfederatie http://www.zwemfed.be/officials/zwemmen-en-masters/tak.

Je hoeft absoluut zelf niet gezwommen te hebben om een goede official te zijn !!!